Пробне ЗНО в режимі онлайн буде безкоштовним, 
а гроші за нього повернуть

Пробне зовнішнє незалежне оцінювання у формі онлайн тестування буде безкоштовним. Таке доручення зробив президент Володимир Зеленський. Про це повідомив міністр фінансів Сергій Марченко. "У зв'язку зі зміною форми проходження пробного ЗНО президент дав доручення провести онлайн тестування безкоштовно", - поінформував Марченко. За його словами, для участі в пробному ЗНО зареєструвалися понад 362 тисяч чоловік. Гроші, які випускники шкіл заплатили за участь в ЗНО в розмірі майже 53 млн гривень, будуть їм повернуті в повному обсязі, запевнив глава Мінфіну. Про механізм компенсації коштів Марченко розповість у понеділок, 15 червня. Головний санітарний лікар України і заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко заявив, що пробне ЗНО проведуть онлайн. Пізніше заступник голови депутатської фракції партії "Слуга народу" Євгенія Кравчук заявила, що батькам абітурієнтів повинні компенсувати гроші за платне пробне ЗНО.
До цого Кабінет Міністрів вніс зміни до постанови №392 «Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та етапів послаблення протиепідемічних заходів, якою встановлено карантин з 22 травня до 22 червня 2020 року». Зміни до постанови Кабінету Міністрів внесені 12 червня і оприлюднені на сайті Урядового порталу. Відповідно до затверджених змін, пробне ЗНО виключено із переліку заходів, проведення яких дозволено у період карантину (у підпункті 4 пункту 3 постанови №392 виключено слово «пробне») . Виходячи з цього, на період дії карантину, який триватиме до 22 червня, буде заборонено відвідування закладів освіти її здобувачами для участі у пробному зовнішньому незалежному оцінюванні. Як відомо, дві сесії пробного ЗНО мали бути проведені 15 та 17 червня 2020 року. Напередодні освітній омбудсмен Сергій Горбачов заявив про те, що отримав інформацію про начебто підготовку рішення про скасування проведення зовнішнього незалежного оцінювання.

Nike Air Jordan Retro 1 Red Black White - Buy Air Jordan 1 Retro (white / black / varsity red), Price: $60.85 - Air Jordan Shoes