Україна найближчим часом перейде у жовту зону карантину

Найближчим часом Кабінет Міністрів ухвалить нововведення, які передбачатимуть перехід усієї території України до жовтої зони епідемічних обмежень.Про це йшлося під час проведення урядової селекторної наради щодо запобігання поширенню COVID-19.У Міністерстві охорони здоров’я повідомили, що за останній тиждень кількість нових випадків захворювання зросла на 6 тисяч, а кількість госпіталізацій — на 1,5 тисячі.
Також за територіальним принципом спостерігаються високі темпи зростання нових випадків у Чернівецькій, Волинській, Львівській і Тернопільській областях. У цих регіонах швидко зростає завантаженість ліжок із киснем, а кількість госпіталізацій за тиждень збільшилась на 60%.
Учасники наради обговорили ключові зміни до постанови про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів.  «Нововведення будуть ухвалені найближчим часом», – зазначають у Кабінеті Міністрів.
За словами міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка МОЗ пропонує, щоб обмеження жовтої та червоної зони епідемічної небезпеки не поширювалися на ті заклади, у яких колектив і відвідувачі мають ковід-сертифікат, що засвідчує вакцинацію, дійсний протягом 72 годин негативний ПЛР-тест або довідка про перенесену протягом останніх кількох місяців коронавірусну хворобу. «Це дозволить ефективно стримувати епідемічну ситуацію та зберегти економічну активність», — зазначив міністр.
Як відомо, при переведенні всієї території України з «зеленого» на «жовтий» рівень епідемічної небезпеки працювати у звичайному режимі зможуть лише заклади освіти, колективи яких провакциновані на рівні щонайменше 80%.