Київська політехніка готуватиме реабілітологів
для військових та ветеранів

На базі навчально-інноваційного центру протезування і реабілітації КПІ запроваджений курс підвищення кваліфікації Адаптивний тренер-інструктор для військовослужбовців, ветеранів війни та членів їхніх родин. Фахівці вишу займаються впровадженням інноваційних розробок у галузі реабілітаційної інженерії. У галузі реабілітаційної інженерії, реабілітації та ерготерапії Київська політехніка має чималий досвід. І є беззаперечним лідером серед українських вишів у підготовці фахівців у цій надважливій та дуже актуальній сфері. І ось новий етап - політехніки займатимуться реабілітацією та соціалізацією ветеранів.
Як йдеться у повідомленні прес-служби КПІ, курс запроваджують за ініціативи ГС Всеукраїнського фізкультурно-спортивного товариства Національна рада спортивної реабілітації захисників України. А відбуватиметься він на базі навчально-інноваційного центру протезування і реабілітації КПІ, який має великий досвід як у галузі реабілітаційної інженерії, реабілітації та ерготерапії, так і навчання студентів та підвищення кваліфікації протезистів та реабілітологів. “Уповноважений Президента України з питань реабілітації учасників бойових дій Вадим Свириденко та ректор КПІ ім. Ігоря Сікорського Анатолій Мельниченко підписали меморандум про співпрацю. Він передбачає створення умов для реабілітації та соціалізації ветеранів війни, їхніх сімей та сімей загиблих”, - повідомляють у КПІ.
Програма розроблена фахівцями Національної ради спортивної реабілітації захисників України спільно з викладачами факультету біомедичної інженерії та факультету соціології і права КПІ. Вона передбачає заходи для відновлення фізичних, психологічних та соціальних функцій і підтримку під час соціальної і трудової адаптації. А також поширення адаптивних видів спорту, які мають допомогти ветеранам якомога швидше повернутися до цивільного життя